Liv i maven

I nat var Meep i fødeburet for første gang. Det betød at vi andre ikke fik lov at sove overhovedet! Da jeg kunne se der ingen tegn var på fødsel eller noget, fik hun lov at komme ud at rende i morges, og selvfølgelig ville hun straks ind til de andre! hun er dog faldet meget mere til ro med buret nu, det skulle lige indrettes efter hendes hoved, og så er vi jo også tæt på nu, så hun vil meget gerne sørge for at redekassen er HELT rigtigt indrettet.

Jeg har lavet en lille video af hvalpene der sparker i hende :D Lige først kan man ikke se så meget, men så kommer der masser af liv. http://www.youtube.com/watch?v=ivxHEF9NNi8&feature=autoplay&list=HL1335818501&playnext=2

Jeg begynder at tro der er mange, men nu er der ikke længe til vi ved det :)

hun vejer i skrivende stund 865 gram, dvs lidt mindre end sidst jeg vejede hende, men det er meget fint, de skal jo heller ikke være for store til at komme ud!

fødekasse og bur

I dag har vi lavet en fin fødekasse til Meep, og fødeburet er indrettet. Det er et bur min svigerfar har købt til os, og det er ikke så stort, men det er fint til fødslen og de første dage, og fordelen er at det kan stå i vores soveværelse, som desværre er for lille til en løbegård.

Lige nu render Meep rundt i stuen med de andre, men i nat sover hun i buret, og så må vi se hvad hun synes om det. Det er så planen at hun stadig skal møde de andre frem til fødslen, og så selvfølgelig have ro dagene efter, men ellers møde dem dagligt, for at hun skal huske dem. Vi må se om det kommer til at virke.

Vores fine IKEA fødekasse:

låget kan tages af:

Buret, i bedste baby-sam stil (og så er det ikke engang med vilje). fyldet i bakken er Boxo, som er sådan noget papirkrymmel man bruger som strøelse til f.eks. ørkenrotter. Jeg ville have træpiller, men har ikke kunnet finde nogen, og det skal jo være noget som er helt uskadeligt og ikke kan sætte sig fast på hverken Meep eller hvalpe, hvis hun skulle vælge at føde i bakken (og det kan godt ske). Jeg ser efter træpiller i morgen, men indtil da virker det der faktisk ret fint, og hun har forstået at det er en bakke.

og sølle Meep der lige kigger ud fra sin nyindviede hule:

Man er i øvrigt begyndt at kunne se udefra at hvalpene sparker :D jeg ville gerne filme det, men det har endnu ikke været så tydeligt at en film ville vise det. Måske de næste par dage :)

28/4, snart klar til hvalpe

Jeg skulle have været i klitmøller i dag sammen med Hessel. Faktisk skulle jeg have været på fyn sammen med nogle veninder, og han skulle være hjemme, men da økonomien ikke er helt strålende, og jeg skal kunne overtrække nok til hvis vi skal ud i et akut kejsersnit eller noget i den retning, var jeg nødt til at melde fra med veninderne, desværre.

Men Hessel havde så aftalt med hans far og farens kæreste at vi skulle derop og fiske, og så spise hos dem.  Vi var kørt og det hele, men så kunne jeg bare mærke at det turde jeg ikke så tæt på termin, så Hessel var nødt til at køre mig tilbage, og så har jeg ellers bare været hjemme, bagt pizzasnegle og lavet lidt forberedelser op til hvalpene kommer. Hessel derimod hyggede sig og fangede en rødspætte og 2 isinger :) (de fangede også en der var under mindstemål, som kom ud igen, og rødspætten var selvfølgelig en han, hvis nogen fiskenørder skulle læse med og rynke på næsen)

Jeg har fået nogle sutter til at sætte på en engangssprøjte af søde Sofie fra Lux-shoppen og jeg fik også en engangssprøjte med og havde en selv, så hvis der sker noget så kan jeg hjælpe med at give ungerne mælk.

Og så mærkede jeg en hvalp sparke i dag! jeg tror måske jeg også mærkede lidt i går, men i dag kunne jeg mærke det så tydeligt imod min hånd :D De små blobber har det bare godt derinde, og nu får vi dem jo snart at se :) Så bliver det spændende hvor mange der er, hvad farve de bliver, hvordan de bliver i personlighed og alt det der :) Det er godt nok tæt på nu.

Så er Meep pludselig en gigant!

Jamen jeg ved simpelthen ikke hvad der er sket!

I forgårs vejede Meep 820 gram, i dag siger vægten 892!!! Det er jo helt sindsygt! Jeg begynder at tro at det måske ikke er et lille kuld alligevel :o Jeg håber godt nok ikke at hun får for mange, men hendes families statistik siger omkring 8 hvalpe, hun må godt nøjes med en 4-5 stykker så der er til dem der er på hvalpeliste og ikke så mange flere end det.

Jeg har købt noget modermælkserstatning til hende i tyskland, og det kom frem i går. Hun får en smule hver dag frem til fødslen blandet op med ducksoup, det skulle være godt for mælkeproduktionen når vi kommer dertil, og udover det så tænker jeg at hvis jeg bliver nødt til at supplere, så har hvalpene allerede fået det indirekte da de lå i maven. Jeg skal ikke kunne sige om det kan gøre en forskel, men det forestiller jeg mig i mit hoved.

Nå, men I skal da lige se den tykke trunte!

Så er der kun en enkelt uge igen!

Tiden er fløjet helt ekstremt hurtigt, og der er kun en eneste uge tilbage til terminen! Meep vejer i dag 820 gram og maven fylder godt til! Hun ser lidt sørgelig ud, som tæver ofte gør på dette tidspunkt, men i får ikke lige et billede i dag. Hun gider desværre ikke ligge stille hos mig lige for tiden, jeg ville ellers gerne se hvalpene sparke i hendse mave, det burde de begynde på snart, men det kræver jo også at hun ligger stille.

Vi er så småt ved at være klart, i mandags bestilte jeg modermælkserstatning, og ifølge zooplus er det på vej. Det er jo godt nok at have hvis nu noget går galt.

Meep går stadig med Joa og Tofta, men der er ikke længe til at hun skal flytte i fødebur, eller løbegård. Planen er at hun skal have et lille bur i soveværelset, grunden til det skal være lille er for at skabe et overskueligt og trygt miljø for hende at føde i. Jeg har dog været meget i tvivl om hvorvidt jeg hellere ville have en løbegård, så måske køber vi ind til og laver det i morgen, det er godt nok at have nogle sidste øjebliks panik-ting :P

Jeg var jo i tv i går, og der valgte de at vise klip fra Meeps scanning. Hvis I har lyst til at se udsendelsen kan I gøre det her http://www.tv2oj.dk/arkiv/2012/04/24?video_id=27180&autoplay=1

Mine ildere er ikke med (Tofta står i kassen, men man ser hende stort set ikke). Det skulle være 2 ildere der kunne sammen, og da jeg havde ladet joa blive hjemme med Meep, og havde taget Tofta og Lugh med, så tog vi 2 af Mariannes søde drenge i stedet. Intervieweren siger godt nok at Meep er med på dagen, men det er hun selvfølgelig ikke!

23/4 2012

I weekenden var vi på træf på naturhistorisk museum i århus. Det er et træf vi holder hvert år i Dansk Ilder Forening som udover at være en hyggelig dag, også har til formål at informere interesserede om hvad en tamilder er for en, og hvordan det er at have ilder som kæledyr.

Vi havde selv kun Lugh med, da jeg ikke ville have pigerne ud og blive udsat for fremmede bakterier, så længe de stadig går med Meep (som selvfølgelig, af naturlige årsager heller ikke skulle med!). Lugh charmerede totalt de besøgende, men desværre valgte han lige at bide sig fast i en tæve, da Hessel kom til at stille sig lidt for tæt på dens ejer med Lugh. Han er jo en viril dreng, og fristelsen af en dame var lige for stor. Heldigvis kom ingen noget til, men jeg glæder mig godt nok til at han kan få sit implantat, for han er normalt så god med andre ildere.

Han vandt sødeste og smukkeste han, og fik flest stemmer af hannerne på dagen (publikum stemmer, så det er ikke en udstilling, bare for sjov).

Lugh får rosetten for flest stemmer – han (Lugh og jeg til venstre i billedet)

De rosetter vi fik med hjem, som jeg sjovt nok selv havde lavet aftenen inden :)

I morgen skal jeg til Århus og lave et interview sammen med Marianne omkring ilderen som kæledyr for Tv2 østjylland. Så håber jeg vi kan få nogle fornuftige budskaber igennem.

Videoen af scanningen

Der er egentlig sket en del i weekenden jeg gerne ville blogge om, men det må jeg gøre i morgen. Jeg vil bare lige smide et link til scanningsvideoen ind før jeg går i seng, så I kan se de små babyer i Meeps mave på film :D

Meep Meeps ultralydsscanning

 

Den mest fantastiske dag!

Min dag i dag startede stille og roligt. I morgen er der træf på naturhistorisk museum i Århus, og jeg skulle lige have lavet rosetter. Da jeg er ved at gøre klar til det ringer Marianne (ferrets of milkyway), og siger at hun skal til scanning med sin tæve kort efter. Hun siger i sjov at jeg kan da tage til Esbjerg og være med, men der er jo rosetter der skal laves og der er 3 timer fra Aalborg til Esbjerg, så selv om jeg havde lyst til at tage hende på ordet, så måtte jeg jo passe det herhjemme. Det er også langt i en transportkasse for Meep uanset.

Nå, men jeg starter op på rosetterne, og så får jeg en besked fra Dolly, en ilderveninde her i Aalborg, som arbejder på Aalborg dyrehospital. Hun var på besøg i går og der snakkede vi netop om hvor meget jeg ønskede mig en scanning, og generelt meget om Meeps bebser :D Dolly havde så spurgt om hun måtte låne scanneren på dyrehospitalet, og spurgte om jeg kunne komme her til aften og få kigget ind i Meep! OM jeg ville! Jeg dansede bare rundt og var så glad.

jeg blev ikke mindre glad da vi satte scanneren til Meeps mave, og Dolly straks efter sagde “der er en hvalp!” og 2 sekunder efter “der er en hvalp mere!”. Vi fik set dem bevæge sig og hjertene der slog. Jeg er simpelthen så forelsket i de små væsner inden i Meep :D Ikke nok med at jeg fik en gratis scanning (og her skal jeg så sige at det var noget hun gjorde for mig, ikke for andre), jeg fik også nogle små videosekvenser med hjem. Desværre er det lavet på en måde så man ikke bare kan smide det online, men jeg har taget et par screenshots så I alligevel kan se de små vidundere! Vi fandt 3 hvalpe, men det betyder ikke at der ikke kan være flere, det får vi se om knap 2 uger!

Her kan man se en hvalp, den ligger øverst oppe med hovedet mod venstre.

Her er samme billede, hvor jeg har tegnet rundt om den så man kan se hvad der er hvad.

Endnu en skøn hvalp, som ligger med ryggen til :

Og her kan man se den tegnet ind:

4 uger siden parring, 2 tilbage!

Galleri

Dette galleri indholder 6 billeder.

Uha, så begynder det at ligne noget! Meep vejer i dag 786 gram. Det er jo næsten ikke mere end sidste gang, men til gengæld er hendes mave begyndt at falde lidt til. Hun er også blevet mere anspændt i … Læs resten

14/4

Så siger vægten 780 gram! Tidligere i dag vejede jeg hende til 770. Det kan selvfølgelig være ekstremt mange ting der lige gør at den svinger med de 10, men man må da sige at det går den rigtige retning.