en hurtig en

Jeg drager om lidt imod det midtjyske for at fejre en veninde der er nyuddannet fysioterapeut. Det er længe siden jeg har været væk herfra, og jeg glæder mig faktisk rigtigt meget, selv om det også er lidt svært at tage fra hvalpene. Hessel er nu hjemme og passer godt på dem. Jeg har givet hvalpene panacur og om lidt giver jeg de voksne det også og Dragonroll sit antibiotika, så skal hessel bare sørge for at alle får mad og bliver aktiveret.

Jeg har lige vejet alle og der er et par drenge der er hoppet over de 600 gram nu, selv om det ikke er til at vide om det er fordi de lige havde spist. De kan jo have ret meget i maverne nu, så det kan godt snyde lidt med vægten. Vi må se i morgen om de stadig ligger deroppe af.

Men jeg ville også bare lige give lyd fra mig, og sige at alt er (relativt) vel, og jeg skriver en blog i morgen.

8 uger og 3 dage

I går måtte jeg sige farvel til lille Orange dreng, og det var ekstremt hårdt :( Jeg har en masse tanker om det, og de er ikke specielt positive, så jeg vil forskåne jer for dem. Formålet med den her blog er ikke at hive andre mennesker med i et sort hul, og heldigvis sidder der jo nogle hvalpekøbere og glæder sig til resten af hvalpene, som bare ønsker at høre lidt nyt om deres guldklump(er).

Dragonroll virker stadig helt frisk og glad. Hun er slet heller ikke så tynd og ynkelig som han var, så jeg er forsigtigt optimistisk med hende. Jeg har snakket med hendes kommende ejere om det hele, og jeg holder sort dreng til dem hvis hun ikke klarer den, og hvis hun gør får de hende selvfølgelig gratis, da man ikke kan vide om det her får konsekvenser for hende fremover.

Jeg tror jeg skrev sidst, at jeg er ved at lære hvalpene at spise tørfoder. Det går faktisk fremad! Nigiri, Temari, Nori og Gari har jeg set spise tørfoder nu af egen fri vilje og fra skålen! Selvfølgelig fisker de helt vildt i det og vil lige nu kun spise ziwipeak (klart de vælger det dyreste mærke), men jeg blander flere slags i skålen og håber på at de får øjnene op for det andet også. Det er dejligt at se den fremgang, så jeg fortsætter med at forsøge at lære de andre det. Det ville klart være nemmest for hvalpekøberne hvis de ikke var tvunget til at barfe den første tid. Det er nu meget normalt at BARFede hvalpe ikke vil røre tørfoder, jeg har selv prøvet det med et par stykker jeg har fået hjem, og de har altid lært det af sig selv med tiden.

De er godt nok nogle små vandaler der er over det hele lige for tiden! Man kan ikke gå nogen steder uden at have 9 hvalpe i hælene (Dragonroll er jo stadig isoleret, og er kun ude at rende på badeværelset). Temari er blevet en rigtig lille sokkebider, og hvis man pludselig mærker et hvalpeetandsæt i tæerne, kan man være 98% sikker på at det er hende. Hende skal du nok blive glad for Heidi!

Jeg har en smule billeder til jer i dag. Jeg stopper med at lægge vægte op hver dag, da de nu har en alder hvor der ikke nødvendigvis sker det store fra dag til dag. jeg skal nok stadig opdatere med vægt engang imellem, så I kan se hvor de ligger, eller skrive hvis der sker noget drastisk vægtrelateret.

 

8 uger 1 dag

Orange dreng er her endnu, aflivningen er udsat til i morgen, fordi de fik det han skal sendes til obduktion i sent i dag. Jeg har spurgt hessel om han ikke kan tage en time fri så jeg ikke skal derud alene. Har bare lavet alt muligt i dag for at holde det på afstand. Heldigvis bringer de andre meget stor glæde, de er bare så fantastiske alle sammen.

Grøn dreng har fået sit navn, da han er blevet valgt, og det betyder at sort dreng lige for nu bliver her, jeg vil i hvert fald ikke lade ham reservere til andre før jeg finder ud af hvordan det går med dragonroll og hvad det her er. Jeg kan kun glæde mig over at ingen i den raske flok har vist symptomer, faktisk er de, hvis jeg selv skal sige det, nogle pokkers lækre hvalpe!

Alle drengene har fået deres kugler. Grøn drengs ligger ikke helt i pungen, men de kan skubbes ned i den, så det er så godt som. Dvs at der i det mindste ikke er kryptokisme i linien, som mange danske opdrættere har bøvlet med, og det er altid en god ting!

Men så har alle hvalpe, pånær sort dreng, fået et navn. Jeg tænker lidt om jeg skal give ham et, men så skal mit hoved lige i blød for at finde et godt et.

Grøn pige hedder Miso. Det er et koncentrat lavet af soyabønner, byg og salt og bruges i miso-suppe som er en forret man ofte får til sushi.

Blå pige hedder Dagonroll. Dragonrolls er flotte inside out ruller, som er pyntet med alle mulige flotte ting på toppen.

Rød pige hedder Nigiri. Nigiri er aflange pressede stykker med ris, hvor der er lagt fx et stykke laks ovenpå.

Sort pige er Nori, nori er det tang man ruller om makirullerne.

Lilla pige er Temari, Temari er små håndrullede stykker sushi, som er pyntet fint og ofte bliver serveret ved festlige lejligheder. Det er ikke den slags sushi man ser mest i danmark, men jeg har været heldig at få det på sushisushi og det var bare lækkert!

Orange pige hedder nu Rainbowroll. Det er en dragonroll hvor der ovenpå er pyntet med forskellige stykker fisk som ligger henover hinanden i et farvespil som en regnbue.

Grøn dreng hedder Gohan, som er ris.

Blå dreng hedder Gari, det er syltet ingefær som man spiser til sushi for at rense ganen og være klar til et nyt smagsindrtyk med det næste stykke sushi.

Rød dreng hedder Wasabi, som er janpansk peberrod. I danmark er det ofte bare pasta lavet på almindelig peberrod med grøn farve tilsat . Man blander det op i soyaen og dypper sushien i det, men nogle ruller indeholder også Wasabi.

Sort dreng har ikke fået et navn endnu. Jeg tænker lige lidt over om jeg skal navngive ham, så han ikke skal være alene om et navn, men Hessel og jeg er ikke helt enige om hvad det skulle være.

De vejer i dag:
Miso: 361 (+17)
Dragonroll: –
Nigiri: 426 (+15)
Nori: 430 (+8)
Rainbowroll: 406 (+6)
Temari: 392 (+12)
Gohan: 496 (+14)
Gari: 515 (+17)
Wasabi: 512 (+54)
Sort dreng: 552 (+17)
Orange dreng: -

Flying Sushi 8 uger

I dag er det 8 uger siden 11 fantastiske hvalpe kom til verden. Som I måske har læst i min tidligere blog i dag, forlader en af dem os i morgen :(

Men derfor skal I ikke snydes for 8 ugers billeder. Der er ingen billeder af Orange dreng, men de andre er med. Dragonroll er bare et enkelt billede, hun ser jo desværre også lidt syg ud, men er ved godt mod.

Jeg er ved at forsøge at lære de andre at spise tørfoder. Det går ikke så godt for dem. De vil gerne men de kan ikke fatte at spise det uden at det falder ud af munden på dem. Til gengæld har jeg set en spise træpiller i dag, så i morgen putter jeg nok aviser i bakken.

Nu render hvalpe rundt over det hele, som de gør hver dag på dette tidspunkt. De har fundet ud af at komme op i sofaen, så man må sige at freden er forbi, lige nu står Nori og kradser hessel i baghovedet mens Nigiri hopper på brystet af ham. Temari blev bange for hessel, da han gik ud i køkkenet, skreg højt som om hun var ved at dø, og gemte sig så i et rør og nægtede at komme ud indtil nysgerrigheden alligevel tog over og hun kom ud til mig. Gari nusser rundt nede ved mine fødder, men han er nu ikke så slem til at nappe, så det gør ikke noget.

Miso (tidl. grøn pige): 344
Dragonroll (tidl.. blå pige): –
Nigiri (tidl. Rød pige): 411
Nori (tidl. sort pige): 422
Rainbowroll (tidl. orange pige): 400
Temari: 380
Grøn dreng: 482
Gari (tidl. blå dreng): 498
Wasabi (tidl. rød dreng): 458
Sort dreng: 535
Orange dreng: –

Orange dreng…

Jeg sidder og skriver det her med tårene rendende ned af kinderne :( Men derfor skriver jeg det også nu, så I kan få 8 ugers bloggen senere med billeder, uden at det skal være ekstremt sørgeligt det hele.

Lille orange dreng bliver aflivet i morgen. Der er ikke nogen fremgang med ham, og det begynder at være synd. Han bliver sendt til obduktion i københavn, hvor der vil blive taget prøver af det hele, og jeg håber selvfølgelig at det kan hjælpe til at finde ud af hvad det præcist er der er sket og måske kan det hjælpe mig med at redde dragonroll og tage mine forholdsregler med andre.

Jeg føler mig bare så ond, og det er helt forfærdeligt at se på ham og vide at i morgen er han her ikke mere, men at blive ved med at holde ham i live vil ikke være for hans skyld, så det er jo desværre en af de beslutninger der følger med at være dyreejer. Jeg havde bare ikke forestillet mig det var noget jeg skulle tage stilling til, med en lille hvalp der knap er begyndt på livet.

7 uger og 5 dage

Der er ikke den store ændring i orange dreng og Dragonroll.

Jeg havde en lidt mærkelig oplevelse i nat/tidligt i morges da jeg var oppe og fodre hvalpe. Jeg står ude i køkkenet og forbereder maden til de små, og pludselig står der en hvalp og kigger på mig… Hmm jamen hej med dig rainbowroll… hvad pokker laver du ude? Nå men jeg tænker at selv om jeg troede jeg havde sat alle ind, så må jeg jo have overset hende, og sætter hende ned i løbegården igen. Da jeg 5 minutter efter skal til at give dem maden, render hun og leger omme bag ved løbegården, altså UDE af løbegården igen. Det viser sig så at Hessel ikke har lukket den fuldstændigt til, der var en lille sprække på måske 1½ cm nede ved jorden som hun åbenbart har kunnet mase sig igennem!

Senere fik jeg opklaret mysteriet om hvordan deres vand bliver så klamt på ingen tid, da jeg tog rød dreng i at bade i vandskålen, det morede han sig vældigt meget med!

Vægtene siger i dag:
Grøn pige: 326
Dragonroll (tidl blå pige): –
Rød pige: 398
Nori (tidl. sort pige): 415
Rainbowroll (tidl. orange pige): 377
Temari: 364
Grøn dreng: 481
Blå dreng: 471
Rød dreng: 467
Sort dreng: 490
Orange dreng: –

7 uger og 3 dage

Der er desværre ikke noget nyt med de 2 syge små basser. Prøverne kom tilbage negative på stort set alt. De havde spor af en parasit som er meget almindeligt i både mennesker og dyr, men som er harmløs og som forsvinder af sig selv (men som måske i samspil med giardiaen kan have haft lidt at sige her), og ellers slet ingen ting. Giardia var prøven også negativ på, men det skyldes højest sandsynligt at de er i behandling at den er forsvundet, og jeg forsætter behandlingen så længe jeg skal, for så er jeg helt sikker på at de alle er frie for det når de skal flytte.

Ellers var der ikke noget nyt, og selv om Bo, dyrlægen, virkelig havde lagt sin hjerne i blød, så kunne han ikke anbefale andet end det jeg allerede gør. Jeg skulle snakke med ham igen tirsdag. Der er et antibiotika vi kan prøve, men det kan godt være lidt hårdt ved dem, så vi skal lige være helt sikre på at det her ikke virker først. Hvis det “bare” er giardia, så SKAL de altså komme sig.

I får ingen vægte i dag, for alle havde tabt sig lidt over natten. Hvilket selvfølgelig straks fik mig til at tænke at nu var den gal med alle. Da rød dreng så også havde fedtet pels var jeg grædefærdig. Men det viste sig så at de ingeting har spist i nat (de raske, de syge fodre jeg jo om natten også), for jeg havde tilladt mig at stille en skål øko-høne fra en vacumpakket pakke, som ligner lidt fars/grød, og det var bare slet ikke godt nok til de meget fine små hvalpe. Så da jeg gav dem noget andet kød i større stykker, spiste de som om de aldrig havde set mad før. De har alle taget på igen her til aften og rød dreng fik et bad og er fin i pelsen igen.

De er ellers herlige når de sådan er ude at rende. Der er godt nok gang i den og de kan hurtigt finde på noget ballade at lave! De er også blevet lidt slemme til at nappe i sokker, men heldigvis napper de kun, der er ingen af dem der kan finde på at bide, det er nogle gode unger!

Jeg har lidt billeder til jer som er taget her til aften, så kan i også selv se bøllene i aktion.

 

7 uger og 2 dage

Der er stadig ingen ændring i Orange dreng og Dragonroll. Jeg får forhåbentligt svar på afføringsprøven i morgen, så det kan være det kaster lidt lys over det hele. Jeg må indrømme at jeg er ret nervøs for hvad det viser, eller måske at det ingenting viser.

Lige nu er hvalpene lige faldet til ro efter at have raseret lejligheden, så jeg skal rundt på tørre-lort-op runde om lidt. De er sådan rimelige til at ramme bakken når de er i løbegården, men de har også en ide om at den er til at grave og rulle sig i, når den er ren (eller næsten ren), og jeg er jo nødt til at rense bakker næsten hele tiden, hvilket betyder nogle ret klamme hvalpe….

Jeg beklager at man kan se vores beskidte gulv på billederne, selv om jeg støvsuger 2-3 gange om dagen så bliver det bare lynhurtigt klamt igen når man har så mange hvalpe i huset.

Grøn pige: 308 (+23)
Dragonroll (tidl blå pige): –
Rød pige: 375 (+18)
Nori (tidl. sort pige): 396 (+9)
Rainbowroll (tidl. orange pige): 365 (+15)
Temari: 331 (+10)
Grøn dreng: 448 (+35)
Blå dreng: 444 (+12)
Rød dreng: 416 (+15)
Sort dreng: 452 (+8)
Orange dreng: –

7 uger og 1 dag

I dag skal det hele ikke være negativt, men I får alligevel lige en opdatering på Orange dreng og Dragonroll. Der er ikke sket så meget nyt, andet end at jeg har flyttet dem over i et bur alene. Det er lidt synd for dem, for de vil så gerne de andre, men på den måde kan jeg tjekke hvordan deres afføring er, og jeg kan sørge for at de kun får skånekost, uden de andre behøver undvære mus osv. jeg har snakket med dyrlægen i dag, og der var ikke svar på afføringsprøven. Han ville ringe når der er, og jeg skal snakke med ham igen fredag. Han og jeg er enige om at vi ikke er klar til at give op endnu, for hvalpene er friske og vil gerne lege. De spiser også begge 2.

jeg har fået det modermælkserstatning hjem som de kan lide, og jeg har givet dem det i en skål, men det stopper jeg med, for de fik dårlig mave af det. Nu drysser jeg det ud over deres foder i stedet, så de får lidt ekstra nærring.

Ellers er det det samme som de andre dage, med at give alle medicin, og at stå op om natten og fodre dem og veje dem. Heldigvis er jeg ovre min eksamen nu, så nu kan jeg rent faktisk sove imellem fodringerne. Jeg fik 12 btw. Tak for dem der har skrevet og spurgt hvorden det gik! Jeg fatter simpelthen ikke at jeg har kunnet få 12 til en eksamen hvor jeg har været SÅ kørt ned og så ligeglad med om jeg fik 12 eller 2. jeg blev ikke engang specielt glad, for det er bare ikke det der er vigtigt i mit liv nu, men det er nu alligevel utroligt.

Jeg har taget billeder til jer i dag, og jeg var meget i tvivl om jeg skulle tage af de 2 syge også, men jeg valgte at gøre det alligevel, for så længe de er her så er de mine små hvalpe, og så skal de være med. Man kan virkelig se at de er nogle seje hvalpe på billederne, for de leger og er bare glade og forstår slet ikke noget af det der holder mig vågen om natten og skærer i mit hjerte. Det er godt.

Ej men nu blev det deprimerende alligevel, sorry! Hvalpene er ellers bare så glade når de får lov at rende rundt i lejligheden. Så bosætter Joa sig ovenpå sofaen, for det gider hun godt nok ikke! De andre voksne er meget bedre til dem, og vasker dem og sover med dem.

På billederne er de noget nussede at se på, det skyldes nok primært at de tror at bakken er et sandbad… Jeg har vasket de 2 syge i dag, men de andre må vente til i morgen, selv om de alle sammen trænger en del. De 2 trængte dog mest, deres pels var helt krøllet af fedt, de andre er bare lidt nussede fordi de er nogle klamme små dyr. Tæppet på billederne er i øvrigt også ret nusset, det er rent, men der er efterhånden ingen af vores tæpper der ikke er totalt gennemvaskede, så det var altså lige hvad der var.

i får vægtene, men ikke for orange og dragonroll. De svinger alligevel så meget, og man kan ikke rigtigt sige noget ud fra et enkelt tal. Jeg vil ikke give falsk håb ved at det er højere en dag, når jeg kan se på hvalpene at de stadig er syge.

Grøn pige: 285
Dragonroll (tidl blå pige): –
Rød pige: 357
Nori (tidl. sort pige): 387
Rainbowroll (tidl. orange pige): 350
Temari: 321
Grøn dreng: 413
Blå dreng: 432
Rød dreng: 401
Sort dreng: 444
Orange dreng: –