Ilderbarslen begynder :)

Så har jeg endelig fået ferie, og det betyder en uges ilderbarsel til mig :D

Fødselsburet er klar, sådan da. Jeg har smidt en vandskål i blød som kan hænge på tremmerne, så hvalpene ikke kan falde i og drukne. Den eneste jeg har som er egnet til formålet plejer de at have i løbegården, så den er lidt påvirket af vind og vejr.

IMG_8548

Jeg ville egentlig have brugt min gamle fødekasse, men Robyn er noget større end Meep, og den anden er med låg, så jeg blev bekymret for om der ville kunne blive god nok luftcirkulation i den, så jeg købte en anden i IKEA, som er åben. Jeg tænker at jeg smider et tæppe over den del af buret, så det bliver lidt huleagtigt. Indtil videre står buret i stuen. Hvis hun ikke stresser over det synes jeg det er den bedste løsning, da vi så bedre kan følge med og hvalpene bliver vant til hverdagslydene fra start. Vi skal så have afskærmet så de andre jo ikke kan komme til buret, men lige nu er de på deres værelse, og de har været i løbegården nogle timer. De brillerede i går ved at grave hul op i vores sofa og begynde at splitte den indefra, så de er ikke så velkomne herinde indtil vi har fået sat noget bævernylon eller nogle plader på. Det passer så fint med ro til Robyn og at de jo heldigvis har løbegården.

Robyn er lige pludselige blevet gigantisk! Jeg skrev den anden dag at hun ikke var så stor, men snydt igen. Man kan se hvalpene sparke, men det er ikke nok endnu til at jeg kan få det fanget på film. Hvis hun ikke føder i nat kan jeg nok fange det i morgen når dagslyser er til det. Hun vejer 1109 g i dag :)

IMG_8557 IMG_8564 IMG_8566

5 uger og 2 dage inde i drægtigheden

Kan i mærke det? Terminen nærmer sig! I teorien er der nu 5 dage tilbage af drægtigheden, men det kan jo ske +/- 2 dage. Jeg satser stadig på at det sker på fredag :D Og selvfølgelig at det hele går efter bogen, og at vi får en flok skønne små bebser ud af det.

Jeg er gået i gang med at klippe fleecetæpper ud til redekassen. Sidste gang brugte jeg helt almindelige fleecetæpper, men det skete nogle gange at hvalpene blev viklet ind i tæppet, så jeg har tænkt på en anden løsning i år.

IMG_8546

Ideen her har jeg tyvstjålet fra Robyns opdrætter, som oplever at det fungerer rigtigt godt for hende. Jeg ville gerne nå at få en bedre redekasse end den jeg har, men det er jeg lidt i tvivl om hvorvidt jeg kan nå. Men jeg har jo stadig den Meep brugte, så om ikke andet kan den måske gå lige i starten til jeg finder en bedre løsning.

Robyn vejer i dag 1064 g. :)

IMG_8542

1 uge til termin!!!

Så er Robyn 5 uger inde i drægtigheden og det vil så sige at termin er en uge fra nu! Jeg tror hun føder den første maj, men det tror jeg nok mest fordi det ville passe præcist med mit sidste kuld, hvor parringsdagene var samme datoer og kuldet “også” var stort. I virkeligheden aner jeg jo ikke om kuldet bliver ret stort, det er bare en formodning ud fra hvor mange kugler jeg kunne mærke i hende og at scanningen også tydede på en del, jeg synes dog ikke hun er kæmpestor, så måske bliver det under 10 :) Robyn er stadig ikke ubetinget smuk at se på, men hun klarer det fint og er indtil videre også helt perfekt temperamentsmæssigt. Det kan jo helt naturligt ændre sig når hvalpene er født, men jeg tror og håber hun bliver ret ok :) Hun vejer i dag 1036 gram, så vidt jeg kunne læse mig til på en noget ubeslutsom køkkenvægt. Hun ligner stadig en kogevask, og jeg har taget et par billeder af hende i dag. Efter de var taget forsøgte jeg at plukke lidt af det løse hår af, men det blev hun ret sur over og hvæste af mig, så jeg besluttede mig for ikke at pine hende mere end højest nødvendigt.

Hun er stadig sammen med sine venner, men flytter i fødebur om natten enten i morgen eller i overmorgen, og selvfølgelig i næste uge i de timer vi arbejder.

IMG_8533-1 IMG_8537

Jeg har været ved at forsøge at få styr på scanningsvideoerne, men det driller rigtigt meget, så jeg har givet lidt op. Jeg troede jeg havde et par stykker jeg kunne smide op her, men siden vil simpelthen ikke lade mig uploade dem. Jeg ved ikke om det er fordi det er videofiler, men det burde jo kunne lade sig gøre :( Det er godt nok bare irriterende.

kogevasklooket tiltager

Vægten siger 1073 i dag :) Hvalpene trives derinde og Robyn ser mere og mere drægtig ud :D 4 uger og 5 dage er vi på i dag :) Og i dag er der en uge til at jeg går på hvalpeferie, iiiih hvor jeg glæder mig. Jeg håber at I der kigger med også glæder jer bare en lille smule, men ellers har jeg heldigvis spænding nok for 7 :)

IMG_8518 IMG_8519 IMG_8524

4 uger og 3 dage inde i drægtigheden

Jeg har i går fået CDen med skanningsfilmene. Jeg havde så i går glemt min arbejdscomputer på arbejdet, og det er den eneste jeg har med dvd-drev på. I dag huskede jeg computeren, men glemte mit usb-stik, så jeg kan kun åbne filerne derpå, men ikke flytte dem til min egen computer, og jeg vil ikke til at redigere film osv på arbejdscomputeren. Jeg har set filmene igennem, og man kan sagtens se babyer og deres små hjerter, men da det er en anden scanner end den vi brugte sidst er hvalpene slet ikke ligeså tydelige, fordi der ikke kunne laves et billede der kom nært nok.

Hvalpene er svære at mærke i Robyn nu, ikke fordi hun spænder op, men nok bare fordi de ligger på en anden måde og ikke længere føles som kugler derinde. Jeg kan godt finde dem, men jeg synes ikke det er så nemt. Til gengæld begynder hun virkelig at se drægtig ud. Hendes dievorter er blevet tydeligere og hun er gået i pelsskifte, hvilket betyder at hun kamp-fælder og ligner noget der har været igennem et kogevaskprogram og bagefter er blevet hængt til tørre i en orkan. Hun er selvfølgelig utroligt kær uanset, og nu hvor hun er i pelsskifte er det bare lykken at blive kløet i pelsen og på maven :)

IMG_8489-1

Jeg er begyndt at glæde mig meget til terminen. Jeg har taget ferie ugen efter termin, så jeg har mulighed for at være hjemme de mest kritiske døgn. Det bliver rigtigt godt, men jeg kan allerede ikke bære at skulle på arbejde igen. Man burde altså få barsel for sin ilder :) Bare en 6-8 ugers tid :P

Robyn vejer i dag 1026 g.! Hun ser som sagt også efterhånden noget drægtig ud :) Til trods for det havde hun lige nogle minutter hvor hun var legesyg og gakkede helt ud, da jeg ville tage billeder af hende :) Det blev hun dog hurtigt træt af, da Nori og Lugh så troede hun ville lege med dem, hvilket overskuddet ikke helt var til når alt kom til alt.

IMG_8511

 

4 uger gået, to uger til MASSER af hvalpe :D

I går drog jeg ud på Aalborg Dyrehospital med Robyn for at mødes med Dolly (veterinærsygeplejeske og ilderveninde) til hvalpescanning. Ligeså snart Dolly satte scanneren til var der 3 hvalpe på skærmen, og der blev ved og ved og ved med at komme hvalpe frem. Hun ville ikke gætte på hvor mange der var, men sidst gættede hun på 4 og der kom der jo 11… jeg håber bare det betyder hun er blevet bedre til at scanne og at det ikke betyder der er 22 (det mener min kæreste der er, fordi Meep fik 11 og Robyn er meget større, og har ifølge den logik plads til flere hvalpe), det ville være synd for Robyn (og vores tæer) :o De har fået en anden scanner siden sidst, så vi kunne ikke se hvalpene ligeså tæt på heller, men vi kunne se de små hjerteslag og selv om man jo ikke “rigtigt” kan se dem, synes jeg alligevel de er vildt kære :D Jeg tog lidt film med min telefon, noget af det kan ses her på facebook :) Jeg regner med at få filerne i løbet af ugen, så lægger jeg dem selvfølgelig ind, så I selv kan se de små bebser i en bedre kvalitet :D Robyn tog det hele i stiv pote, hun er bare dygtig :D

Scanningsbillede. Indeni den sorte klat i midten er der en lille baby <3

Scanningsbillede. Indeni den sorte klat i midten er der en lille baby <3 ovenover til højre er der en til :D

Efter scanningen tog Dolly med hjem til en kop kaffe og ilderhygge. Hun havde ikke set vores hus endnu, og hun havde en indflyttergave med i form af et par godt møre træstubbe til løbegården. I dag var ilderne så ude og teste dem af, og man må sige det var et hit. Samtidigt var vi ved at ordne lidt have, og havde smidt en ordentlig klump jord med masser af rødder derind, så de var godt beskæftigede med at grave i blødt træ og rødder :D Det er bare herligt at kunne gå ude og se dem nyde løbegården. Selv Robyn deltog i graveriet, og indenfor kort tid havde de udhulet den ene træstub så meget at der var hul hele vejen igennem.

Vi var også et smut i maxizoo i dag for at købe nogle bakker, da vi har fundet ud af at de har nogle der er helt glatte, og dermed meget nemmere at gøre rene end dem vi ellers har. Jeg faldt så over et tilbud på ziwipeak vildt og fisk, som var sat ned til halv pris fordi varianten udgår. Ziwipeak er et fantastisk foder, som koster det hvide ud af øjnene, men som er rigtigt godt til hvalpe, fordi det er nemmere at tygge end almindeligt tørfoder. Desuden elsker mine dyr det, men de får det sjældent, da det er billigere og bedre at fodre med råt. De får også lidt tørfoder normalt, men der bruger jeg rEVOLUTION som også er rigtigt godt, og som har en mere overskuelig pris. Men selvfølgelig måtte jeg have en pose når nu det var til halv pris :D Når man køber hundevarianten (som er den man kan få i de store poser), skal man huske selv at tilføje taurin, men det har jeg stående på pulverform, så det er intet problem :) Vi fik også købt en støvsuger da vi var ude at handle. Vores gamle er lige gået i stykker og fældningsperiode plus kommende hvalpe rimer bare ikke på ødelagt støvsuger. Jeg kiggede efter noget jeg kunne bruge til fødekasse også, men endte med ikke at købe noget. Jeg har stadig den fra sidste gang, men overvejer lidt om jeg skal have lavet en anden løsning i år. Jeg synes ellers vi bliver mere og mere klar :D Jeg har også modermælkserstatning stående, som jeg købte allerede før parringen, just in case. Fødeburet står i stuen og har faktisk stået her siden vi kom hjem fra parring. Jeg brugte det til isolation lige da vi kom hjem, hvis hun nu havde fået en reaktion på parringen i form af dårlig mave (der var heldigvis ingenting). Men vi har valgt at lade det stå fremme så hun kan vende sig til det, da de jo ellers ikke er vant til bure overhovedet. De går alle sammen ind og sover i det nu hvor det står fremme, og jeg tænker det er en rigtig god måde at sørge for at hun er helt tryg når hvalpene kommer :)

I dag siger vægten 985 g. Hessel (kæreste) bemærkede her til aften at han synes man begynder at kunne se hun får mave :)

Jeg har lidt løbegårdsbilleder til jer fra i dag, klik på billederne for at se dem i fuld størrelse (og rigtigt format):

Nye forsyninger og en spændende dag i morgen :)

Nu håber jeg ikke at jeg jinxer det ved at skrive herinde, men hvis alt lige klapper, så skal vi til skanning med Robyn i morgen, og forhåbentligt får jeg så de små hvalpe at se. Jeg var også afsted da Meep var drægtig, og det var en rigtig fed oplevelse. Sidst fik jeg små filmsekvenser, og det håber jeg at jeg også gør denne gang :) Det er om aftenen, så det kan være I først får opdateringen på det lørdag.

Hvalpene bliver stadig sværere at mærke, og jeg kan slet ikke finde så mange i hende nu, men som jeg skrev kan det sagtens være fordi de skygger for hinanden. Det ville nu ikke gøre mig noget hvis der kun var 5-6. men jeg skyder det nærmere til en 8-9 selv om vægten i dag “kun” siger 947 g, det bliver spændende at se :) Robyn er mega kælen for tiden, det er bare så hyggeligt at hun vil op og putte og kløs :D Ligesom alle de andre er hun i pelsskifte nu. Hun er stadig relativt pænt, de andre ligner noget der er løgn – godt de kun skifter pels to gange om året!

Vi har været i rigtig hundemad i dag og købe lidt kød til dem. Det blev til et kg kalkun og et kg vildtkød. Vores ekstra fryser er desværre gået i stykker, så lige nu er jeg nødt til at købe små mængder af gangen, men det kan jo aldrig vare før det er brugt.

IMG_8298

Jeg har ændret lidt på siden herinde, så det nu er nemmere at tilføje kommentarer. Jeg har haft store problemer med spam, men nu har jeg lavet så man kun kan kommentere 14 dage efter bloggen er skrevet, så håber jeg det bare kommer til at køre problemfrit. Det er jo alligevel lidt hyggeligt at få en kommentar i ny og næ (så længe det ikke er en reklame for viagra).

3 uger og 3 dage henne i drægtigheden

Jeg havde egentlig en masse ting jeg ville skrive, men så kom jeg til at slås med det nye billedprogram (GIMP) og vi er absolut ikke gode venner endnu, men jeg begynder så småt og tro på det, selv om det er enormt drænende at det ikke bare lige vil som jeg vil, når nu jeg kommer fra Photoshop som bare VIRKER. Men det er nu jeg skal lære det, vi kan jo ikke leve med elendige hvalpebilleder, vel ;)

Robyn er ikke steget i vægt, 933 gram siger den i dag. Det er ok, hun behøver ikke at blive kæmpe, og jeg kan jo mærke at hvalpene vokser og vokser. I dag kan jeg kun mærke omkring 5 stykker i hende, men jeg er ret overbevist om at der er en del derinde. Med Meep kunne jeg kun mærke omkring 4 på samme tidspunkt i drægtigheden, og det er jo fordi de nu fylder for meget at de “dækker for” hinanden så man ikke kan finde dem alle sammen. Snart er de vokset så meget at maven er spændt op, og så skal vi til at vente på den sidste uge hvor man kan se dem sparke :D

Robyns nye pels er godt på vej nu, og det betyder selvfølgelig at hun klør sig en del – det betyder også at hun gerne vil kløs og nusses, så det udnytter jeg selvfølgelig i stor stil, og nyder at hun virkelig er mega kælen lige for tiden :D Det er så sødt. Jeg kan godt mærke på hende at hun begynder at reagere på drægtigheden nu. Hun sover mere og jeg har ikke set hende lege et par dage. Det er normalt nok, og sikkert både hormonstyret og grundet at hun jo efterhånden har en del ekstra at slæbe rundt på.

Jeg har taget kaninlår op til dem til aftensmad og en smule hjerte og lever. Hun skal ikke have alt for meget lever i sin drægtighed, men hun skal jo have indmad også, og i går fik de kylling uden indmad også. Det skal nok vække lykke :)

Jeg har taget lidt billeder i dag at øve mig på, og dem skal I da også se (klik på billederne for at se dem i fuld størrelse)

IMG_8243

Dagens mavebillede. Man kan godt se hun buler ud.

IMG_8270-3

Skøre Robyn :D

IMG_8251

Den nye pels kommer ud på maven, dievorterne begynder at blive mere tydelige.

 

Så er vi halvvejs! 3 uger til hvalpe!

Så runder vi den 3. uge i drægtigheden, og det betyder 3 uger tilbage. Faktisk betyder det også 3 måneder (13 uger) til hvalpene er klar til at flytte hjemmefra! Jeg har glædet mig til det her kuld i flere år, og nu da jeg ved parringen er lykkes, drøner tiden bare afsted!

Hvalpene vokser og vokser. I går var jeg ude at spise med en veninde og derfor var jeg kun kort sammen med dyrene og min kæreste stod for at hygge med dem. Derfor fik jeg heller ikke gramset mave på Robyn, og da jeg så i morges gjorde det, kunne jeg virkelig mærke at der er sket noget bare síden i forgårs. De små kugler derinde optager efterhånden en god del plads, og der er ikke lang tid til at vi kan se maven begynde at vokse. Jeg kan huske med Meep i 2012, at det skete over et par dage at hun pludselig blev gigantisk. Vægten på Robyn i dag er til gengæld kun 902 gram, så det er jo mindre end i forgårs, men det er der ikke noget alarmerende i – vi ved jo de er derinde de små blobber og at de trives og vokser :)

Jeg ville gerne have taget et par gode billeder ude i løbegården i dag, hvor dyrene selvfølgelig har nydt det meste af dagen i det gode vejr. Jeg har dog i stedet været ude og investere i en computer der rent faktisk virker, så jeg har nemmere adgang til opdatering her  Jeg har så været i gang med at undersøge hvad det ville koste at skaffe Photoshop, men det viser sig at de har lavet det om så man nu skal betale på månedsbasis. Det gider jeg så ikke for noget jeg kun kommer til at bruge nu med hvalpene og derudover kun af og til. Så nu har jeg hentet GIMP, som er et gratis program til billedredigering. Jeg har rigtigt dårlige erfaringer med det fra tidligere, men det er over 5 år siden, og når nu det er gratis har det fået en chance mere. Jeg har redigeret et enkelt billede med det fra i dag, så I kan se maven. Billedet var i forvejen taget i halvmørke, og jeg synes ikke det er blevet så godt som det kunne, men det er jo også dårlige odds når det i forvejen var ret ringe.

Robyntreugerdraegtig

Robyn 3 uger drægtig

 

Jeg har taget natalmus op til dem til aftensmad. Det er af en eller anden grund ikke et kæmpe hit. Jeg har jo både opdræt af fodermus og natalmus selv, så ilderne kan få noget ordentligt at spise. Natalerne er noget mere effektive til at yngle, men ilderne vil meget hellere have de almindelige mus. Natalerne bliver tygget lidt i, slæbt lidt rundt og gnavet af og til sidst bliver de spist, selv om der ikke er meget begejstring at spore. Jeg regner med at hvalpene er lidt nemmere med den slags. De plejer at spise hvad som helst bare det er kød.

Hvis I læste det sidste blogindlæg, har I læst at jeg ikke ville slå parringen op på facebook endnu. Jeg havde egentlig ingen god grund til at lade være, så nu har jeg alligevel gjort det :) De primære opdateringer vil dog stadig komme her i vores lille “dagbog”.