Dagens opdatering

Den lille røde dreng har ikke haft nogen appetit i går og i nat, og jeg har været oppe i nat og tvangsfodre ham med modermælkserstatning med lidt zoolac i. Allerede i går aftes var maven lidt bedre og mere fast i det, men der er stadig “fulgefrø” i, som betyder han ikke fordøjer fedtet i maden godt nok. Jeg har været noget på vippen med om vi skulle en tur til dyrlægen. Ikke fordi jeg har tænkt “vi ser det bare an”, men fordi dyrlægen kan gøre utroligt lidt i forhold til maveproblemer på sådan en lille hvalp, og der har været gradvis bedring i ham hver gang jeg har tjekket, så det går den rigtige vej. Derudover er en dyrlægetur også stressende i sig selv, og det de ville kunne give ham ville nok være kvalmestillende, men det gør jo også noget ved maven at få medicin. Men nu må vi se om det bliver ved med at gå den rigtige vej. Ellers har jeg heldigvis gode muligheder med dyrlæger heroppe. Men i dag da de fik kød tyggede han faktisk en lille smule i det og viste interesse. Jeg har sat ham til patten ved Robyn 2 gange, og den ene gang drak han lidt halvhjertet (men drak) og den anden gang stak han i et skrig som de gør når de er sultne og åd løs, så der var der helt tydeligt appetit. Han ville også godt have lidt modermælkserstatning med zoolac her til aften helt frivilligt, så jeg er optimistisk – selv om det bestemt ikke er sjovt med en dårlig hvalp :( Alle de andre stortrives heldigvis der er ingenting der.

Vi har jo haft hvalpebesøg i dag, hvilket den der nok fik mest ud af var Lugh. Der var nemlig børn med og børn er lig med legetøj når man er Lugh. Så begge unger blev udstyret med en fiskestang (legetøj til ildere) og så sponsede de rundt :D Så bliver jeg så stolt af min dreng, hvor dygtig han er! Hvalpene var også dygtige, der var ingen der blev bidt, men vi fodrede dem også godt af inden de skulle i hænder.

De er begyndt at lege nu, når man kilder dem på maven :D De tumler også meget med hinanden og går selv ud og leder efter mad når de er sultne og mælkebaren (aka Robyn) ikke lige er ledig eller til stede. Næsten alle er ved at få øjne nu <3

Dagens vægte:

Sort dreng (grøn halespids): 164 (+15)
rød dreng (grøn halerod): 143 (-12, syg hvalp)
grøn dreng (grøn fod): 137 (+13)
blå dreng (blå halespids): 180 (+15)
orange dreng (blå halerod): 171 (+14)
lilla dreng (blå fod): 185 (+17)
hvid dreng (pastel): 164 (+15)

sort pige (grøn halespids): 159 (+19)
rød pige (grøn halerod): 164 (+15)
grøn pige (grøn fod): 139 (+13)
hvid pige (pastel): 152 (+12)

Rød dreng og et par andre hvalpe drikker mælk

Rød dreng og et par andre hvalpe drikker mælk

Orange dreng gaber

Orange dreng gaber

Orange dreng med 1½ øje :D

Orange dreng med 1½ øje :D

Hvalpebesøg og en dårlig hvalp

I dag har Elisabeth og hendes søster været på besøg, og det har været SÅ hyggeligt. Hvalpene var rigtigt dyrgtige, og det var vildt at se at de allerede forstår et “ahah” og stoppede med at bide Elisabeth når hun sagde det! Der er flere af dem der er rigtigt godt i gang med øjne nu. Orange dreng har nu  1½ øje, måske er begge åbne i morgen! Jeg har ikke engang tænkt på at jeg skulle tage billeder så I rigtigt kunne se øjnene, så det må jeg lige se til at få gjort i morgen, hvor vi jo også får hvalpebesøg.

Her til aften da vi lige skulle tage det sidste kig og veje hvalpe inden gæsterne skulle hjem, var rød dreng blevet rigtigt dårlig :( Først troede jeg at der sad noget fast i hans hals og at han var ved at blive kvalt. Jeg kunne se et stykke fedt i halsen på ham og fik fat i en pincet imens Elisabeth holdt ham. Vi fik det ud, og så kastede han en masse fedt op, og da jeg masserede hans mave kom der en masse blød hvidgullig afføring. Først var jeg godt på vej til om vi måtte akut til dyrlægen, men da der begyndte at komme en masse ud kom der også lidt mere gang i ham, selv om vi synes han var noget kold :( Han virkede dog bedre efter at være kommet af med det, og jeg tror simpethen han har fået ædt et kæmpe stykke fedt da de fik kød, og ikke har kunnet kapere det. Nu holder jeg øje med ham, men da jeg lige var inde og kigge lå han og sov og havde ikke kastet mere op eller haft mere afføring. Det kan jo ske de bliver syge de små, men det er godt nok ikke rart og jeg er temmelig urolig indeni, og håber virkelig han er helt ok når jeg skal i seng så jeg kan sove roligt. Lige umiddelbart virker det som om det værste er drevet over. Jeg stiller noget opblødt tørfoder ind til dem senere, men ikke mere kød i aften! Syge hvalpe er jo en risiko ved det med opdræt, men det er også lige i det øjeblik jeg får tanken om hvad pokker jeg har rodet mig ud i. Jeg havde jo et par meget syge hvalpe (på en helt anden måde) i mit sidste kuld, så det sidder nok lidt i mig hvor forfærdeligt det kan være.

På trods af den foruroligende opdatering, har det ellers være en rigtig god dag med skønne hvalpe og de har taget ret fint på! Så det er tydeligt de får en masse næring af at spise kød, men alt med måde, og de skal lige vende sig til det også. Det kan så tænkes de også har haft lidt fyldte maver da de blev vejet, for ellers synes jeg godt nok de har taget ekstremt meget på :o

Vægte:

Sort dreng (grøn halespids): 149 (+17)
rød dreng (grøn halerod): 155 (+13)
grøn dreng (grøn fod): 124 (+18)
blå dreng (blå halespids): 165 (+21)
orange dreng (blå halerod): 157 (+21)
lilla dreng (blå fod): 168 (+11)
hvid dreng (pastel): 149 (+11)

sort pige (grøn halespids): 140 (+16)
rød pige (grøn halerod): 149 (+19)
grøn pige (grøn fod): 126 (+13)
hvid pige (pastel): 140 (+24)

IMG_9726 IMG_9737

Elisabeth på hvalpebesøg

Elisabeth på hvalpebesøg

Orange dreng er træt

Orange dreng er træt

sort pige stikker af med maden

sort pige stikker af med maden

rød pige sover

rød pige sover

4 uger :D

Wow tænk at de allerede er 4 uger! Og som om de har timet det, så kan man faktisk begynde at skimte øjne hos flere af dem. Sort pige blev faktisk helt forskrækket da jeg tog et billede af hende i dag og hun blev blitzet :)

I går fik de kød for første gang. Først finthakkede jeg noget and til dem blandet med lidt benmel og modermælkserstatning, og de spiste rub og stub. Bagefter smed Robyn nogle store stykker and ind til dem, og det klarede de faktisk også ret godt (under opsyn). De er begyndt at gå meget på opdagelse og de er enormt livlige. Når de er sulte bider de, og det kan efterhånden godt mærkes, men når de er fodret af er de meget mere søde, så det er lige som det skal være. De har fået opblødt tørfoder med modermælkserstatning til morgen, og endnu en portion and da jeg kom hjem fra arbejde. Jeg har taget noget vildtkød fra rigtig hundemad op til aften, og giver dem igen når jeg skal i seng.

IMG_9704

I morgen får jeg besøg af Elisabeth og hendes søster :) Søndag kommer en anden måske-hvalpekøber på besøg. I næste weekend har vi også en aftale, så jeg glæder mig bare til at få lov at vise dem frem og dele deres ubeskrivelige nuttethed med andre mennesker :)

Vægtene siger i dag:

Sort dreng (grøn halespids): 132 (+12)
rød dreng (grøn halerod): 142 (+13)
grøn dreng (grøn fod): 106 (+4)
blå dreng (blå halespids): 144 (+13)
orange dreng (blå halerod): 136 (+4)
lilla dreng (blå fod): 147 (+15)
hvid dreng (pastel): 127 (+7)

sort pige (grøn halespids): 124 (+7)
rød pige (grøn halerod): 130 (+7)
grøn pige (grøn fod): 113 (+11)
hvid pige (pastel): 116 (+3)

Jeg har taget individuelle billeder i dag:

Blå dreng

Blå dreng

Grøn dreng

Grøn dreng

Grøn pige

Grøn pige

Hvid dreng

Hvid dreng

Hvid pige

Hvid pige

 

Lilla dreng

Lilla dreng

Orange dreng

Orange dreng

Rød dreng

Rød dreng

 

Rød pige

Rød pige

Sort dreng

Sort dreng

Sort pige

Sort pige

3 uger + 6 dage

I morges blev jeg simpelthen så stolt af de små hvalpe, da jeg i bakken jeg havde sat op til dem så en lille samling små brune klatter. Mindre stolt blev jeg da jeg opdagede at de små klatter i virkeligheden var tørfoder, som mor Robyn havde fundet et enormt passende gemmested til…

Er det ikke lidt vildt at tænke på, at de faktisk nu når den alder hvor de kan begynde at få øjne?? Det betyder selvfølgelig at jeg har nærstuderet dem til en grad, hvor jeg er sikker på at de ville have fået traumer for livet, hvis de faktisk havde kunnet se. Desværre (eller måske heldigvis?) var der ingenting at se endnu, men man kan godt se at deres øjne ikke er helt så sammenlukkede nu, så jeg tror ikke der går mange dage før vi begynder at se de første glimt.

De har til gengæld virkelig fået hvalpetænder, og de gnaver løs i en når de er sultne! I den her alder er de sultne hele tiden, og jeg har derfor også besluttet, at de skal have lov at prøve med lidt finthakket råt and her til aften inden jeg skal i seng. Det bliver lidt spændende, men også godt for dem at komme i gang med kød, så de får noget at vokse på :) Som I kan se nede i billederne, er de begyndt at tygge i alting, også kanten af madskålen! Ohm nom nom porcelæn :P

Sort dreng (grøn halespids): 120 (+2)
rød dreng (grøn halerod): 129 (+10)
grøn dreng (grøn fod): 102 (+4)
blå dreng (blå halespids): 131 (+4)
orange dreng (blå halerod): 132 (+6)
lilla dreng (blå fod): 132 (+5)
hvid dreng (pastel): 120 (+5)

sort pige (grøn halespids): 117 (+2)
rød pige (grøn halerod): 123 (+6)
grøn pige (grøn fod): 102 (+6)
hvid pige (pastel): 113 (+3)

IMG_9540 IMG_9541 IMG_9557

3 uger + 5 dage

Så er der ved at være en del aftaler til hvalpebesøg, og jeg glæder mig til dem alle sammen :) Det er altid dejligt at have folk der kommer og kigger hvalpene, og så er det god træning for hvalpene også at møde forskellige folk. De begynder at forsøge at møve sig ud af reden nu, og de kan faktisk også sagtens, selv når de ligger i kassen hvor kanten er lidt høj.

Jeg har fodret dem i morges og her til aftes, og vægtene i dag er godt nok meget forskellige. Jeg sørgede ellers for i morges at få dem fodret ordentligt af, men jeg tænker at give dem mad 3 gange i morgen. Vi er også ved at være der hvor de faktisk så småt kan prøve kød, det kunne måske være en passende 4 ugers fødselsdagsgave til dem :) Der er heldigvis ikke mere end en uges tid til at de for alvor selv kan spise, og det bliver rigtigt rart. Så kan de måske også begynde at bruge bakken…………..

Vægtene i dag:

Sort dreng (grøn halespids): 118 (+5)
rød dreng (grøn halerod): 119 (+2)
grøn dreng (grøn fod): 98 (+7)
blå dreng (blå halespids): 127 (+13)
orange dreng (blå halerod): 126 (+9)
lilla dreng (blå fod): 127 (+6)
hvid dreng (pastel): 115 (+3)

sort pige (grøn halespids): 115 (+6)
rød pige (grøn halerod): 117 (+8)
grøn pige (grøn fod): 96 (+5)
hvid pige (pastel): 110 (+8)

Alle de billeder jeg tog i dag var desværre ret dårlige :( I får lige et enkelt, bare fordi I blev snydt i går.

IMG_9526

3 uger + 4 dage

Tak for responsen på gårsdagens blog! Det er godt at høre at I stadig er med derude!

Bare for at være rigtigt streng, så lægger jeg ikke billeder op i dag (på trods af at det var det I ønskede mere af). Jeg kom sent hjem, og har brugt alt min tid på hvalpene efter jeg kom hjem. Jeg har først nu (kl. 21.45) sat mig i sofaen med en hurtig version af noget aftensmad (avocadosalat og et pølsehorn hvis I gerne vil vide det). For at gøre det endnu værre har jeg taget individuelle billeder af ALLE hvalpene her til aften, og I får dem slet ikke at se æv-bæv. Grunden til at jeg har taget dem på trods af at det er sent i dag er, at de begynder at slide neglelakken af meget hurtigt, og de er alligevel en smule forskellige i farve og aftegn under hagen, så jeg kan bruge billederne til at gå tilbage og identificere dem hvis de pludselig mister farverne. Billederne er ellers meget farverige da både jeg og hvalpe er totalt smurt ind i neongrønne og blå nuancer af neglelak.

De er godt nok ved at være tidskrævende! Planen i morges var at stå op og made alle individuelt, men tiden løb fra mig, og løsningen blev at placere Robyn med alle hvalpene om en skål og så lade Robyn om efterfølgende rengøring af hvalpe (og gulv). Det gik faktisk fint, men det er ikke den optimale løsning endnu, fordi de faktisk er temmelig talentløse til at blive ved skålen og spise, og det derfor er det bedst hvis man sidder og kan blive ved med at sætte dem tilbage til maden til de ikke vil have mere. Så jeg må tidligere op i morgen!

Her til aften har alle selvfølgelig fået mad, efter jeg havde rengjort hele værelset for tonsvis af Robyn- og hvalpebæ… lige det man har lyst til efter sen fyraften, men det bliver kun værre de næste uger :P Det værste er at Robyn har flyttet dem så meget rundt, at de faktisk har formået at skide ret mange steder, og hvalpelorte er noget klistret stads, som er ret svært at få af igen – så det er noget med at gulvet skal lidt i blød og vaskes over flere omgange.

De er begyndt at gerne ville bide nu når de er sultne, og de er blevet bedre til at få fat. jeg synes nu ikke det er så galt igen faktisk, og jeg er overrasket over at de ikke bider hårdere, det ved jeg de kan. Den næste tid bliver spændende at se, nu får de snart øjne (om en uges tid) og personlighederne begynder også virkelig at vise sig nu!

Vægtene i dag er ikke så gode som i går, men det skyldes nok at de måske ikke fik helt så meget mad indenbords i morges. Vi er heldigvis ikke langt væk fra at de kan spise selv for alvor. Alle har dog taget på, og de ser stadig bare helt fine ud :)

Sort dreng (grøn halespids): 113 (+4)
rød dreng (grøn halerod): 117 (+5)
grøn dreng (grøn fod): 91 (+3)
blå dreng (blå halespids): 114 (+7)
orange dreng (blå halerod): 117 (+6)
lilla dreng (blå fod): 121 (+8)
hvid dreng (pastel): 112 (+5)

sort pige (grøn halespids): 109 (+5)
rød pige (grøn halerod): 109 (+5)
grøn pige (grøn fod): 91 (+5)
hvid pige (pastel): 102 (+3)

3 uger + 3 dage

Hænger i stadig på derude? :) Hvis der er noget I gerne vil se mere af (eller mindre?) så giv endelig lyd :)

med fare for at lyde som en plade der er kørt i hak, så er hvalpene simpelthen bare så kære nu. De ligner mere og mere rigtige små ildere, og de er også ved at være bedre til at spise, hvilket tydeligt ses på vægtene i dag :) Robyn har fået en rund seng ind på værelset da jeg gjorde rent i dag, som hun har flyttet alle hvalpene til. De kan selv gå ud af den, og det er også lidt meningen, for så har de også mulighed for at gå ud af sengen når de skal besørge. Så skal jeg bare lige have lavet den bakke der… Det virker som om at i hvert fald nogle af dem er begyndt at nyde når man nusser dem <3 Andre har mere travlt med at skulle spise konstant og stakkels Robyns patter er helt spændt op og næsten deforme af alt det mælk der er i dem. Det er også en af grundene til at jeg ikke skal overfodre dem, for hvis de stopper med at die lige pludselig, kan hun få betændelse. I dag har de fået modermælkserstaning blandet med blendet tørfoder to gange. Den ene gang havde jeg dryppet et par dråber fiskeolie i. Robyn var lige ved at tage et kaninlår med op til dem i dag også, men hun fortrød på vejen. De er ellers store nok til at ville forsøge at spise den slags nu, men jeg vil hellere tage tingene stille og roligt og passe lidt på deres små maver. Jeg er dog meget bevidst om at Robyn nu får større stykker af kød, som de små ikke kan få galt i halsen hvis hun alligevel skulle vælge at dele med dem. Det er vildt så meget Robyn spiser nu. Den ene dag fik hun noget af et andelår, og det eneste der lå tilbage fra det var et par bensplinter! Det er alligevel noget af en knogle der er i, men det var hun åbenbart ligeglad med den lille kværn.

Vægtene i dag:

Sort dreng (grøn halespids): 109 (+11)
rød dreng (grøn halerod): 112 (+12)
grøn dreng (grøn fod): 88 (+7)
blå dreng (blå halespids): 107 (+10)
orange dreng (blå halerod): 111 (+9)
lilla dreng (blå fod): 113 (+9)
hvid dreng (pastel): 107 (+7)

sort pige (grøn halespids): 104 (+8)
rød pige (grøn halerod): 104 (+8)
grøn pige (grøn fod): 86 (+10)
hvid pige (pastel): 99 (+10)

Billeder:

IMG_9421 IMG_9430 IMG_9431

Lidt mere “fast” føde

3 uger og 2 dage er de i dag, og jeg har i dag valgt at blende en lille smule opblødt tørfoder og blandet i deres mælk. De har fået det over 2 omgange i dag, og man kan mærke at de bliver bedre og bedre til det! Det betyder så også, at det ikke kun er Robyn der skider på gulvet i ilderbørneværelset nu, for mere fast føde betyder rigtige små ilderlorte! Jeg synes dog at hvalpene er lidt mere undskyldt for ikke at bruge bakken end Robyn er. Hun kan trods alt se og har ingen problemer med at gå op i en bakke – andet end at hun ikke lige føler for det altså! Jeg må have fundet en løsning til hvalpene, så de ikke får for vane at skide på gulvet. Sidst skar jeg siden af en opvaskebalje som jeg brugte som bakke, og det fungerede rimeligt godt, så det må blive noget af det samme i år.

Hvalpene er ellers kommet til den alder hvor de konstant er sultne og forsøger at æde en så snart man tager dem op, ikke fordi de bider, men de forsøger at sutte og slikke på en, og jeg lader dem ikke rigtigt gøre det, for jeg ved at det så udvikler sig til at de begynder at gumle og bide, og den vane synes jeg ikke der er nogen grund til at give dem. Strategien går så på at give dem mad først, bagefter tørre dem godt igennem med en fugtig karreklud (som både betyder at de bliver rene igen, men også at de vender sig til at jeg må mosle med dem) og så bagefter masser af kys og nus til dem :D Jeg er allerede nu i gang med at vende dem til at jeg kan have dem oppe i ansigtet, da de ligeså godt fra start kan lære at næser ikke er noget man skal bide i.

Dagens vægte er igen ikke så høje som jeg havde håbet, men til gengæld er jeg ikke urolig, for alle hvalpene ser helt perfekte ud i bygning. Der er ingen der er skravlede at se på, og selv om de selvfølgelig ikke er store og fede (fordi de er 11 om mælkebaren) så er de lige som de skal være og er ikke tynde overhovedet. De to mindste kunne måske godt bruge et par ekstra gram på sidebenene, men de ser nu pæne ud også :) Nu hvor vi begynder på fast føde kommer de også til at kunne regulere det mere selv, og så kommer det til at tage fart :D

Sort dreng (grøn halespids): 98 (+4)
rød dreng (grøn halerod): 100 (+4)
grøn dreng (grøn fod): 81 (+2)
blå dreng (blå halespids): 97 (+5)
orange dreng (blå halerod): 102 (+4)
lilla dreng (blå fod): 104 (+3)
hvid dreng (pastel): 97 (+6)

sort pige (grøn halespids): 96 (+3)
rød pige (grøn halerod): 96 (+4)
grøn pige (grøn fod): 76 (+4)
hvid pige (pastel): 89 (+2)

 

Grøn pige går "all in"

Grøn pige går “all in”

Hvid dreng har lagt en ansigtsmaske af modermælkserstatning og blendet tørfoder

Hvid dreng har lagt en ansigtsmaske af modermælkserstatning og blendet tørfoder

Hvid pige

Hvid pige

Lilla dreng demonstrerer hvordan man også kan spise...

Lilla dreng demonstrerer hvordan man også kan spise…

Individuelle billeder

Jeg vil ikke skrive så meget i dag, da jeg har taget virkelig mange billeder og brugt rigtigt lang tid på at gå dem igennem. Da jeg tog billederne fik jeg i samme omgang tilbudt alle hvalpene modermælkserstatning fra en skål, og det gik væsentligt bedre end i går. Alle fik drukket en smule selv, og fordi det var af en lille skål og en af gangen, blev det noget mindre klamt end i går :)

Vægtene er noget pænere i dag :)

Sort dreng (grøn halespids): 94 (+6)
rød dreng (grøn halerod): 96 (+5)
grøn dreng (grøn fod): 79 (+8)
blå dreng (blå halespids): 92 (+5)
orange dreng (blå halerod): 98 (+9)
lilla dreng (blå fod): 101 (+9)
hvid dreng (pastel): 91 (+6)

sort pige (grøn halespids): 93 (+8)
rød pige (grøn halerod): 92 (+8)
grøn pige (grøn fod): 72 (+5)
hvid pige (pastel): 87 (+8)

Sort dreng

sortdreng (7) sortdreng (8) sortdreng (11)

Rød dreng

røddreng (2) røddreng (4) røddreng (6)

Grøn dreng

grøndreng (4) grøndreng (5) grøndreng (7) grøndreng (11)

Orange dreng

orangedreng (4) orangedreng (6) orangedreng (8) orangedreng (10)

Lilla dreng

lilladreng (7) lilladreng (9) lilladreng (11) lilladreng (14)

Hvid dreng

hviddreng (3) hviddreng (9) hviddreng (12)

Sort pige

sortpige (3) sortpige (6) sortpige (14)

Rød pige

rødpige (4) rødpige (8) rødpige (14)

Grøn pige

grønpige (6) grønpige (8)

Hvid pige

hvidpige (6) hvidpige (8)

 

3 uger og første forsøg på at spise selv

Da mit 2012 kuld var 3 uger spiste de selv uden problemer fra en skål, men på det punkt er vores nuværende basser godt nok bagud! Man kan så sige at 2012 hvalpene var foran fordi jeg også havde fodret dem med engangssprøjte og modermælkserstatning op til de skulle prøve selv, så de vidste godt hvad de fik i munden.

Jeg lavede en gang modermælkserstatning og hældte i en lille flad tallerken. Derefter forsøgte jeg at sætte hvalpene hen så de kunne smage. De fleste af dem klarede det ved at gratte rundt i maden og bagefter kun få det mad i sig som de bagefter suttede af sig selv og hinanden. Et par stykker fangede faktisk ideen og fik drukket lidt, men uanset hvad, så kom der mere udover det hele og på gulvet end ind i hvalpene – sådan er det jo når babyer skal spise for første gang selv :P

Det ser i øvrigt sådan her ud:

 

De har taget bedre på til i dag end de gjorde til i går, men jeg er stadig ikke helt tilfreds. Robyn har fået lidt ekstra tilskud i from af æggeblomme blandet med modermælkserstatning både i dag og i går, og så har hun fået mus, fiskeolie og både ziwipeak og rEVOLUTION og i går fik hun også vitaminpasta. I dag har jeg ladet resten af hvalpenes mælk stå derinde så hun kan spise det hvis hun vil. Så håber jeg ikke hun får dårlig mave (der var ret meget tilbage), men hun har jo været vant til at få det blandet i andet mad, og det er godt for mælkeproduktionen. Det er jo heller ikke fordi der er noget at gå i panik over, men det gode ved at veje dem dagligt og følge med på den måde er jo at man kan fange uheldene inden de sker! (forhåbentligt…).

Sort dreng (grøn halespids): 88 (+4)
rød dreng (grøn halerod): 91 (+4)
grøn dreng (grøn fod): 71 (+3)
blå dreng (blå halespids): 87 (+5)
orange dreng (blå halerod): 89 (+6)
lilla dreng (blå fod): 92 (+5)
hvid dreng (pastel): 85 (+6)

sort pige (grøn halespids): 85 (+4)
rød pige (grøn halerod): 84 (+4)
grøn pige (grøn fod): 67 (+3)
hvid pige (pastel): 79 (+2)

Lidt billeder får i også. Jeg får taget individuelle billeder til jer her i weekenden :)

Hvid pige

Hvid pige

IMG_9155 IMG_9165 IMG_9167 IMG_9168