Parringsplaner 2015 – Robyn 2 uger (måske) drægtig

Så kom parringsplanerne på hjemmesiden, godt et par uger ”for sent”, for parringen er allerede lavet.

Det har været et sejt træk omkring planerne i år, da vi jo har fået mulighed for at teste for coronavirus, og langt størstedelen af os er testet positive. Vi har fundet ud af, at det heldigvis er meget få dyr med virusset der viser tegn på sygdom, men ellers synes jeg der rejser sig flere spørgsmål end der besvares. Jeg er kommet frem til personligt, at der ikke er nogen grund til panik eller at gå helt i stå, men at det selvfølgelig skal tages seriøst, da vi jo ved at ildere kan blive meget syge af ECE (som skyldes coronavirus). Jeg har ikke tænkt mig at give op på at forsøge at blive negativ dog, og jeg vil opfordre alle andre til også fortsat at forsøge. Ellers håber jeg bare at vi bliver ved med at lære, og at der kommer mere at pejle efter de næste par år. Jeg vil ikke skrive en hel masse mere om corona her, man er velkommen til at skrive en mail hvis det giver anledning til spørgsmål :)

Jeg er gået fra ikke at ville have kuld i år, til at tænke, at jeg hellere vil have kuld i år, mens Robyn kun er 2 og hele min flok er frisk, frem for at vente med risiko for at vi stadig har virusset næste år og situationen her kan være anderledes. Beslutningen har virkelig været længe undervejs med mange diskussioner frem og tilbage med andre ilderfolk og selvfølgelig hannens ejer Elisabeth. Til sidst tog vi beslutningen, holdt vejret og var begge to ved at aflyse op til mange gange indtil det var for sent. Heldigvis har ingen af vores dyr reageret med andet end lidt løse maver, som selvfølgelig kan skyldes corona, men også kan skyldes alt muligt andet i forhold til at der jo er stress forbundet med en parring og fremmede bakterier generelt.

Parringen fandt sted d. 21-22 marts, og foregik stille og roligt. Ingen af dem havde prøvet det før – Robyn var helt klar og Crush var sådan set også klar nok, men havde lidt problemer med at finde ud af hvilken ende der var til hvad, og stakkels Robyn måtte stå model til nogle mildest talt alternative stillinger. De gik dog rigtigt fint sammen og var med det samme fine venner, de var simpelthen så kære sammen! Om der kommer hvalpe ud af det cirkus er så et godt spørgsmål, men vi så i hvert fald en gennemført parring – så er det jo bare at krydse for at det var nok!

Jeg har efterfølgende vejet Robyn, hendes vægtkurve er indtil videre. Jeg tæller fra første parring, dvs d. 21/3)

23/3 (+2 dage/startvægt): 811 g

26/3 (+ 5 dage): 793 g

29/3 (1 uge + 1 dag): 813 g.

1/4 (1+4): 835

3/4 (1+6): 852 g

4/4 (2): 862 g

 

Jeg kan mærke at hendes livmoder er hævet og at hun ikke mærkes i maven som hun plejer, men jeg kan ikke sige om det skyldes hvalpe eller bare at hendes krop opfører sig anderledes pga hormoner, men jeg håber da at det er hvalpe :D

Jeg har forsøgt at tage et par billeder her til aften, men lyset er mega dårligt og jeg har pt. ikke adgang til billedredigering (hvilket jeg planlægger skal ændre sig hvis der kommer hvalpe – så I ikke skal nøjes med skodbilleder)

IMG_7949

Et forsøg på at bestikke Robyn til et hurtigt billede

IMG_7954

De andre vil også være med til bestikkelse – Robyn midt for. Meep til venstre og Lugh til højre.

IMG_7937

Robyn – pelsen snyder og får hende til at se lidt bulet ud – det er altså bare pels og lidt fordi hun er kvapset :P

 

Der er lukket for kommentarer.