Planlagte Parringer

Robyn er d. 21-22/3 2015 blevet parret op med Starshine Ferret’s Crux of Crush.

D. 1/5 2015 fødte hun 11 velskabte hvalpe :D 7 hanner og 4 tæver.

IMG_7923

Robyn (venstre) og Crush (højre)

Vi havde kun forventet mørk vildtfarvet af denne parring, da Robyn godt nok bærer pastel, og der er pastel i Crush’s line, men det er meget langt tilbage for ham. Alligevel har vi fået 9 standard hvalpe og 2 pasteller, en i hvert køn :)

Da der er hybrid i hvalpene, og der i Crush’s linje er nogle ildere med et følsomt sind, som kræver noget ekstra af derse ejere,  foretrækkes ejere med erfaring. Jeg vil ikke på forhånd sige nej til førstegangssejere, da jeg jo ikke aner hvordan hvalpene bliver (og der jo i øvrigt også findes meget kompetente mennesker blandt førstegangsejere), men man skal have gjort sig nogle tanker om at de KAN komme til at kræve ekstra stimulering og at de kan blive nogle følsomme, men forhåbentligt intelligente, ildere, som MÅSKE også kommer til at kræve mere opdragelsesmæssigt. Det vil være en fordel hvis man har lyst til at træne med sin hvalp og stimulere den på den måde, da det ofte er en god måde at knytte bånd til ildere der har vildt blod i sig. Men som sagt, de kan også overraske og blive sotdumme og mega godmodige :P (jeg tror dog bestemt de bliver verdens klogeste)

Robyn kan man læse lidt om på siden her. Jeg har bedt Elisabeth (ejer til Crush) om hendes ord om ham, og hun skriver følgende:

Starshine Ferrets Crux of Crush

Crush er født i maj 2010 og stammer fra Ungarske linjer, men er opdrættet i Sverige. Hans mor kommer fra en jagtilderlinje og der er en lille smule vildt i ham.

Han er en smuk meget mørk vildtfarvet kompakt ilder, med en god muskulatur. Hans maske kunne være tydeligere, men han har en flot bred mørk stribe ned til hans mørke snude.

Han elsker at grave og bruge tid i vores udendørs voliere og han er altid den første til at komme springende når vi kommer ud i haven. Han kommer stort set altid når vi kalder og opfører sig indimellem som en lille hund, der render rundt om benene på os eller sover på vores fødder når man laver mad. Han kan godt lide at lave tricks, men har luret, at det er smartere, at lade de andre ildere lave arbejdet med aktivitets legetøjet og så selv score godbidden.

Crush var som hvalp en meget følsom dreng og vi kom en smule skævt fra start, da han flyttede hjem til os. Især mænd kunne han ikke lide, hvilket fik udløst et par uheldige haps i hans madfar. Jeg har aldrig mødt en ilder der var så følsom som Crush, et eksempel var da jeg blev gravid, der reagerede han før jeg selv vidste det og hele graviditeten var han enormt opmærksom på min mave. Selvom han er følsom, så er han ikke nervøs som man indimellem kan se med ildere der har vildt i linjen. Han er med alderen blevet utrolig rolig, godmodig og meget mild. Han har altid elsket at møsse og få en hurtig nussetur, for at løbe videre og lege med sine venner.

 

Læs mere om tankerne bag parringen HER