5 surefire måder at fjerne kreditkort gæld

Har du store kreditkort gæld? Du er bestemt ikke alene. Ifølge forskning, den gennemsnitlige familie i USA har $7000 i kreditkort gæld og betaler omkring $1000 i renter hvert år! Kast i en sen betaling eller to, eller en over-the-grænsen gebyr og at nummer skyrockets. Forestil dig, hvad du kunne gøre med at $1000, hvis det ikke var brugt på interesse.
Lad os forestille os et øjeblik at du har $5000 gæld på et kreditkort, der afgifter du 17,5% APR. Lad os også forestille sig, at du betaler kun et minimum due for $25/ måned på dette kort. Gæt hvad? Du vil aldrig betale det! Interesse alene på dette kort er $73/ måned!
Det betyder, at hver måned du får længere og længere ind i gæld. Ved den tid, du har betalt på denne $5000 for ti år, forudsat at du ikke har brugt kortet i dette hele tidsrum, vil du skylder $20,385! Der er over $15.000 i interesse. Hvis du tredobbelt din betaling til $75, vil det tage dig mere end 20 år.
Så, hvad gør du? Hvordan du får ud af gælden og bruge pengene til andre fornødenheder, opsparing og investeringer? Her er et par enkle metoder, som du kan bruge uden at skulle gå til et dyrt finansielle rådgiver.
Tip #1: Klippe din kort
Den bedste måde at reducere dine kreditkort gæld er til STOP ved hjælp af dit kreditkort! Der er ingen grund til at have mere end ét kort, så vælge den ene med den laveste rente og skåret op resten. Den ene du holde anses for en ‘ nødsituation kort. ” Disse er sande nødsituationer, ikke blot ulemper. For eksempel, købe et nyt TV ville ikke være en nødsituation, men leje en bil for at komme til sengen af en døende elsket ville være. Du kan bære din nødsituation kort med dig, men gør ikke det alt for let at bruge. Et godt forslag er at dække card tape og papir og skrive om det: kun For nødsituationer.
Tip #2: Flytte din gæld
Hvis du har mere end én betaling med kreditkort, kan du overveje at flytte gæld fra et kort med en højere APR til en med en lavere APR. Dette vil sænke mængden penge du bruger mod interessen og få dig ud af gæld hurtigere.
Tip #3: Brug snebold princippet
Liste over alle dine kreditkort gæld, og det beløb, du betaler hver måned. Betale det laveste beløb først. Derefter bruge pengene til at begynde at afdrage den næstlaveste beløb. Og derefter næste og næste. Lad os se på et eksempel.
Hvis du har en $7000, $5000 og $2000 kort med betaling af $150, $125 og $100, vil du afslutte afdrage $2000 kort først. Når det er betalt, du tager at $100 og sætte det til $5000 kreditkort. Det betyder, at du betaler nu $225/ måned. Du har øget din betalinger, som vil kunne betale sig at kreditkort før og vil have dig betale meget mindre i renter. Når der er betalt, anvender du $225 til $7000-kort, hvilket gør din månedlige betaling $375. Dette vil høj grad fremskynde udbetalingen af dette kort, reducere dine rentebetalinger endnu længere. Når alt er betalt, har du nu $375/ måned ekstra til at sætte retning opsparing eller investeringer!
Tip #4: Prioriter din gæld tilbagebetaling
En af de bedste måder at betale din gæld er at slippe af med den højeste rentebetaling først. Ser man tilbage på eksemplet snebold, du tog den laveste og betalt det først. Hvis imidlertid $2000 kortet havde den laveste rente, ville du betale kortet med den højeste sats først. Dette vil spare dig meget mere i rentebetalinger.
Hvis matematik bliver alt for hårdt her, skal du ikke fortvivle. Der er mange steder på internettet hvor du kan finde god gæld reduktion regnemaskiner. Det er så bare et spørgsmål om stansning i dine tal og læse rapporten.
Tip #5: Overvej konsolidering
Hvis du ejer et hjem, kan du overveje at konsolidere din gæld, ved hjælp af et hjem ansvarlig lånekapital. Da en hjem lånekapital er et lån med sikkerhed (de kan tage væk dit hus hvis du ikke betaler) har du en langt lavere rente end du gør på dit kreditkort. Betaler en lavere rente er altid en god ting! Ikke kun det, men den interesse, du betaler på dit boliglån er fradragsberettiget. Dette er ikke tilfældet for kreditkort.
Ved at følge disse tips, kan nogen tage kontrol over og helt fjerne kreditkort gæld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.