En afhjælpende kursus i at investere

Eller hvordan vi opdagede den virkelige Y2K
Af Carol Clark
(ARA) – var det virkelig bare et år siden, vi alle kører rundt forsøger at forhindre, at computere fra kommer til slibning stå på den første januar, og spekulere om civile uroligheder og trafik syltetøj på kloden?
Tiden flyver, selv om det efterfølgende år ikke har været meget sjovt for investorer. Set i bakspejlet, vil jeg sige, den virkelige år 2000 Bug var nervepirrende influenza, der ramte børsen, at bringe en stor dosis af virkeligheden tilbage ind i billedet.
For dem af os, der har deltaget i investering arena for mere end blot de sidste par år, vil 2000 sandsynligvis gå som “ikke uden fortilfælde og længst.” For de investorer, der er kommet til festen mere for nylig, det var en brutal, øjenåbnende og ædruelig erfaring. Købe hver dukkert virkede ikke. Dot-com IPO gjorde ikke arbejde. Dette år var virkelig en coming-of-age oplevelse for millioner af “teenager” investorer.
Der er villige til at holde kursen, nydt godt af en række vigtige lektioner. I stil med den berømte sen nat talkshow-vært er her de “Top 10 ting vi lærte om investering i løbet af året 2000.”
Lektion nummer 10: Ja, Virginia, der er en rigdom effekt.
Jeg får frustrerede, når strateger påpege, at der er lidt sammenhæng mellem hvad aktiemarkedet gør og hvordan optimistiske forbrugere føler. Næsten alle er involveret i markedet–mindst tangentielt. Og det er kun naturligt at tænke to gange over hvert køb, du foretager, når værdien af dine investeringsportefølje faldende med tocifrede beløb. Bare spørg folkene hvis lån er bundet til alvorligt under vand aktieoptioner: Negative gæld positioner har en sjov måde at bremse udgifterne.
Lektion nummer 9: Hurtigt stigende markeder gør tvivlsom bestande ligne gode investeringer.
Dette er magen til den kendsgerning, at vandmasserne gøre en masse ting float, der ikke er faktisk både. I en berusende miljø, jagten på hurtig sorteper hurtigt overhaler sund fornuft, og virksomheder med tvivlsom forretning planer få midler (fra ventureinvestorer) og opmærksomhed (fra analytikere håber for investeringsbankvirksomhed business). Bare fordi nogen er villige til at finansiere det eller følge gør det det ikke en legitim forretningsplan eller en levedygtige langsigtede investeringer.
Lektion nummer 8: Dot-Coms som aktivklasse styrtede; Dot-Coms som virksomheder ikke.
Af nogle skøn, vil 95 procent af de rene internetvirksomheder, der blev børsnoteret i de forløbne år i sidste ende mislykkes. Mange har allerede gjort det – med meget mindre ståhej end da de blev tilbudt. Ikke desto mindre bange deres eksistens daylights ud af mange “old-line” virksomheder, der hurtigt reagerede med deres midlerne, eksisterende infrastruktur, og nyligt Energitilfoerslen forvaltning. Disse “nye gamle økonomi” spillere er nu klogere, stærkere og mere adræt tak til den korte trussel fra on-line konkurrenter. Jeg er sikker på det er sød retfærdighed for dem at få de medarbejdere, der sprang shop til grønnere græsgange come running back–selv som lagre af dot-com konkurrenterne falmer hurtigere end fjerde juli fyrværkeri.
Lektion nummer 7: Investering er ikke for tøsedrenge.
Gambling (Læs “daytrading, IPO flipping, købe hot tips, m.v.”) gøres bedst i kasinoer. Selv om økonomi, teknologi og den globale politiske scene Rokader, visse grundlæggende regler ikke. For at være en varig enhed, har en virksomhed at tjene penge på et tidspunkt. En anden måde at se på det er, at de fleste virksomheder i en økonomi, der vokser på 3 procent eller endda 7 procent, ikke kan vokse på 30 procent eller mere for en længere periode. At investere kræver troede, ikke hot tips. Det kræver grundig research, ikke direkte-fra-the-forvaltning PR.
Lektion nummer 6: Gearing og volatilitet er meget mere sjov på opadrettede.
For fem år forud for 2000, både materiel og obligationsmarkederne dybest set gik op, som bedst investering miljøer–at forbedre produktiviteten, faldende renter, stabile politiske miljø–holdt få bedre. “Volatilitet” var fantastisk, fordi det virkelig kun gik. Mens en masse folk mistænkes, det gik alt for langt i én retning, det også spændende en tur at gå fra borde. Bagsiden af volatilitet blev smerteligt indlysende som 2000 trækkes på, dog, og mange høje fliers styrtdykket fra tredobbelt cifre til dobbelt cifre. . . og derefter på i encifret.
Lektion nummer 5: “Asset Allocation” ikke er sådan en grim sætning efter alle.
Vores gensyn med den mørke side af volatilitet og gearing introduceret mange all-equity cowboys og cowgirls til konceptet, at eje et par obligationer, nogle fast ejendom eller (chok alle stød) en højere likviditet ikke kan være sådan en dårlig idé efter alle. Lidt stabilitet i ens portefølje måske, i virkeligheden, giver mulighed for en dag eller to af resten for Tums flaske.
Lektion nummer 4: selv hvis dit kontoudtog viser en gevinst, penge er ikke din at holde.
Det var måske et af de hårdeste lektioner at lære, da vi alle blev tryllebundet af vores støt stigende kurtage kontosaldi. Endnu er virkeligheden af investering, indtil du konvertere nogle af aktivet til kontanter, gevinsten ikke virkelig dit til at holde. (Og selv processen med konvertering betyder at give noget af din gevinst til IRS og inflationen.) Den nederste linje er, at uanset om du konvertere aktiver eller lad dem ride, aktiemarkedet ikke “skylder” dig 20 procent eller 30 procent årlig gevinster som mange af os blev vant. Det langsigtede gennemsnit er stadig tættere på 8 procent eller 10 procent.
Lektion nummer 3: Tid og resten er den bedste kur mod influenza.
Så smertelig, som det var, vi håber sidste år vil vise sig at have været en gavnlig hviletid i en samlet opadgående retning forudindtaget marked. Det har været nyttig for vride ud af nogle af de spekulative udskejelser affødt af hedgefonde, venture kapitalister, dag handlende, nyankomne, og gearede deltagere. Sidste år tvunget alle spillere til at revurdere deres strategier og fokusere på grundig analyse.
I mellemtiden, har økonomien været sund. Corporate America er blevet endnu stærkere og mere konkurrencedygtig. Og værdiansættelser har trukket sig tilbage til mere komfortabel niveauer–alle blade lagre godt positioneret for de kommende år.
Lektion nummer 2: Når det bliver hård, hård ophold Put.
På trods af den frustrerende karakter af 2000 var det stadig værd at hoppe ind og ud af markedet. Mange undersøgelser (og endnu mere krig historier fra markedet dyrlæger) vil bevidne, at held ingen kan vælge toppe og bunde. Hvis du ønsker at deltage fuldt ud når markedet begynder at bevæge sig, har du allerede være på plads. Hvis din analyse har været tålmodige og grundig, vil du blive placeret i de virksomheder, der er tilbøjelige til at løfte ud først.
Lektion nummer 1: Frygt og grådighed stadig regel Roost.
Siden de tidligste dage af amerikanske handel under den gamle buttonwood træ, har disse to følelser regerede investorernes handlinger. Det er rigtigt, trods forsøg på Handelshøjskolen professorer til at bevise, at nogle videnskabelige system guide investorernes valg. Det har været en lang tid siden vi har set udbredt frygt, men det er noget beroligende at vide, at jo mere tingene ændrer, mere grundlæggende investere forblive den samme.
Carol Clark er en hovedstol med Lowry Hill, en omfattende, private-wealth management virksomhed med 6,9 milliarder dollar i aktiver og kontorer i Minneapolis, Napoli, Fla og Scottsdale, Arizona Hun kan kontaktes på cclark@lowryhill.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.